Στην πραγματικότητα, όλα τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής βρίσκονται εκτός των ορίων του Αγίου Όρους γιατί στις γυναίκες δεν επιτρέπεται η είσοδος στη μοναστική πολιτεία. Στους άνδρες επιτρέπεται η είσοδος κατόπιν συνεννόησης. Τα ξενοδοχεία που διαθέτει το γραφείο μας βρίσκονται στα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Ουρανούπολης, της Τρυπητής και της Αμμουλιανής.

Εκτός από τη μοναστική πολιτεία με τα εξαιρετικά μοναστήρια της, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τ’ αξιοθέατα που βρίσκονται στις γύρω περιοχές. Στην Ουρανούπολη, μπορείτε να θαυμάσετε τα εκθέμετα στο Μουσείο της Χριστιανικής Χαλκιδικής, το Βυζαντινό Πύργο του Προσφορίου και τα ερείπια του Φραγκοκάστρου.

Στην Ιερισσό, πολύ εντυπωσιακά αξιοθέατα είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Ακάνθου και ο Βυζαντινός Πύργος της Κρούνας. Πλοία για περιηγήσεις στις ακτές του Αγίου Όρους αναχωρούν τακτικά από την Ουρανούπολη και την Ιερισσό, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δείτε τα εντυπωσιακά μοναστήρια από τα κατάστρωμα του πλοίου σας.

Άγιο Όρος

Το Άγιο Όρος είναι η ανατολική χερσόνησος της Χαλκιδικής, γνωστό για τα εντυπωσιακά μοναστήρια του, τη μοναδική πνευματική αύρα του και τη μαγευτική φυσική ομορφιά του. Ολόκληρη η χερσόνησος καλύπτεται από πεύκα και αειθαλή δέντρα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης.